Sasha

Geplaatst op 30/07 om 2019 om 08:53u

De verbouwing aan je huis vraagt soms niet om de aanwezigheid van de pup. Natuurlijk, het is harstikke leuk zo’n pup en ook iedereen aan te raden mits je niet allergisch bent natuurlijk. Maar stel je voor, je bent aan het klussen en de verf staat buiten gesorteerd in van die mooie bakjes waarin je de verfrollers kunt afstrijken, je kent ze wel. 

Juist op dat moment, dat je net wilt beginnen komt de pup enthousiast naar buiten en galoppeert bijna als een paard je richting op en stapt ze pardoes in de aangemaakte verfbakjes. Van schrik duw je de hond iets opzij waardoor een contrast van kleuren ontstaat aan haar poten. Van de groene lakverf zo in de witte saus. Alsof de crisis nog niet groot genoeg is rent ze van schrik weer naar binnen waar de sporen op de net gelegde laminaatvloer zichtbaar worden. 

Na dit alles ontstaat er een mix van emoties. Er is boosheid richting de hond, wel uit onvermogen natuurlijk want de hond kan er niets aan doen, maar ook een moment van lichte paniek is aan de orde. Nee, niet de sporen op het nieuwe laminaat, dat kan wel weer schoon, maar onze lieve schattige kleine Sasha met haar vele kleuren aan de pootjes. De paniek zet zich snel om in bezorgdheid, wat nu? 

Al vrij snel maakte de bezorgdheid plaats voor de oplossing, Cynthia een bericht sturen met de foto van Sasha die er wel erg gekleurd op stond. Weldra belde Cynthia. ‘’Kom gelijk langs met Sasha, dit is lakverf en erg schadelijk voor haar. Ik loop naar de salon’’. Ik besefte dat het al half negen in de avond was geweest en vond het erg fijn dat ze tijd wilde maken en niet zou wachten tot de volgende dag. Waarschijnlijk is het empathisch vermogen van Cynthia naar de honden toe zo sterk dat ze dit op elk moment van de dag met overgave kan doen. 

En met succes. Sasha en ik kwamen voldaan bij Cynthia vandaan. Inmiddels liep de klok tegen elven wat betekende dat Cynthia meer dan anderhalf uur bezig was geweest Sasha schoon te krijgen. Naast het feit dat het schoonmaken haar helemaal was gelukt heeft ze Sasha anderhalf uur lang volledig op haar gemak gesteld en heb geen spoortje irritatie bij Sasha gezien dat ze het niet prettig vond hetgeen Cynthia met haar ondernam. 

Nu ben ik een stuk voorzichtiger geworden met de verf achter het huis maar er is één geruststelling, mocht me dit onverhoopt toch weer overkomen zal ik zonder twijfel wederom contact zoeken met Cynthia.

-Gertjan Kamst