Werkwijze

Wat gebeurt er allemaal in de trimsalon?

Na het maken van een afspraak en de nodige informatie wordt de hond of kat gebracht, natuurlijk graag van te voren goed uitgelaten en vlovrij. Tijdens de behandeling mag de eigenaar er bij blijven onder het genot van een kopje koffie of thee, tenzij het nadelig is voor de hond. Voor de kat is het prettiger dat de baas er altijd bij blijft.

De behandeling is afhankelijk van het ras welke men heeft en de huid en vachtsoort. Wij trimmen het meest naar de voorgeschreven rasstandaard. Dit kan inhouden dat we moeten knippen, effileren (uitdunnen), verkortend effileren (inkorten van de vacht alleen met de effileerschaar), ruwharige plukken, wassen en föhnen. Hierbij inbegrepen is de verzorging van de oren, nagels knippen, gebitscontrole en eventueel anaalklierbehandeling.

Ook maak ik rashonden showklaar. Momenteel zijn dat de Schnauzer middenslag peper en zout, Hollandse Smous, Ruwharige Jackrussel, Zwitserse Witte Herder, West Highland White Terriër, Lagotto en de Powder Puff (Chinese naakthond met haar).

Soms moeten we scheren. Kaal scheren doen we alleen als er sprake is van complete vervilting of andere oorzaken zoals ziekte of nalatigheid van de baas. Als het om bovenstaande gaat raden we de baas aan vaker een bezoek te brengen aan de trimsalon en geven we de juiste voorlichting over hoe dit zelf te voorkomen. Ook schroom ik er niet voor u er op te attenderen als er iets mis lijkt te zijn met uw hond of kat en verwijs u dan door naar uw dierenarts. Bij ernstige huidklachten raad ik een dermatoloog aan.

     

Hoe lang duurt een behandeling?

Dit is afhankelijk van het ras, het gedrag op de trimtafel en hoe de baas zelf de verzorging thuis op zicht neemt. Meestal kan men uitgaan van 1,5 tot 2 uur voor kleine en middel grote honden tot soms wel 4 uren voor een grote hond.

Wat kost dat?

Ik werk met een uurtarief van € 40,-.
Dit gaat uit van de tijd die wordt besteed aan het trimmen en de nodige afdragingen zoals 21% BTW, water verbruik, gebruik producten en materialen.

Wat krijgt u hiervoor?

  • Deskundige behandeling van uw hond of kat
  • Schone werkomgeving
  • Advies
  • Altijd het beste voor uw hond en/of kat
  • Kortom gezegd: Kwaliteit