Trimopleiding

Praktijk Trimopleiding van het Noorden
Waar passie voor het vak en persoonlijke aandacht voor mens en dier voorop staat

Erkend leerbedrijf SBB (Beroepsonderwijs Bedrijfsleven)

     

Even voorstellen

Mijn naam is Cynthia Vos. Na het volgen van de leraren opleiding ben ik aan mijn grote passie begonnen, het exterieur verzorgen van honden en katten. In 1999 heb ik bij Opleidingsinstituut Cursuscentrum Dierverzorging te Barneveld mijn hondentrimdiploma behaald.

Met plezier leid ik al 19 jaar stagiaires en leerlingen op bij mijn eigen onderneming, Hondentrimsalon Cynthia, zodat ik met alle ervaring, deskundigheid met de Praktijk Trimopleiding van het Noorden van start ben gegaan.

Voor wie?

Ben je een echte dierenliefhebber en je wilt je eigen hondentrimsalon beginnen? Ben je bereid hiervoor hard te werken? Dan is de opleiding hondentrimmen niet langer een droom.

Wat moet je doen?

Vraag een kennismakingsgesprek aan en loop een dagje mee in de trimsalon om er zeker van te zijn dat dit echt is wat je wilt.

De theorie volg je via het NHA, dit is een thuisstudie en kan met of zonder begeleiding. Na de kennismaking meld je je aan via e-mail voor de praktijk opleiding: hondentrimsaloncynthia@gmail.com.

De Praktijkopleiding

Tijdens de praktijklessen ga je de volgende technieken leren:

  • Plukken
  • Scheren
  • Effileren / inkorten / uitdunnen
  • Knippen
  • Ontwollen

     

Stage

Je dient minimaal 120 stagedagen te voldoen, 2 hele dagen per week.

De duur van de opleiding ligt gemiddeld tussen de 1,5 en 2 jaar. Na het afronden van je theorie- en praktijkdagen ga je het praktijkexamen afleggen. Daarna ontvang je een diploma en heet ik je welkom als collega.

Kosten

€ 1300, exclusief je materiaal.